Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH Innovation hjälper forskare och studenter vid KTH att kommersialisera sina forskningsresultat och affärsidéer. Vi får in runt 300 idéer om året och har under våra första 10 år byggt upp ett skalbart och effektivt innovationsstöd för teknikbaserad innovation. Vårt arbetssätt bygger på processer och verktyg som vi utvecklar löpande och vi lägger stor vikt vid affärsmässighet, mätbara mål och att skapa värde för våra idébärare.

Arbetsuppgifter

Som immaterialrätts/affärsjurist kommer du ha en roll som kvalificerad rådgivare i immaterialrättsliga och affärsjuridiska frågor för KTH Innovation men också för KTH i stort. Du är avdelningens och KTH:s expertkompetens inom immaterialrätt och håller löpande i utbildningar och workshops för forskare och studenter i ämnet.

I det dagliga arbetet ansvarar du för att granska nya och befintliga avtal, skriva avtal, samt genomföra och driva avtalsförhandlingar. Du stöttar KTH Innovations coacher i deras arbete och ger även support inom ditt expertområde per mail, telefon eller i möten direkt till forskare och studenter samt till hela organisationen. Vidare är du en länk mellan forskare/studenter och externa parter så som advokatbyråer, start-ups samt företag i alla storlekar och branscher med extra fokus på teknik- och industriföretag. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt. Rollen erbjuder en spännande kombination av frågeställningar inom immaterialrätt och frihet under ansvar.

För att lyckas i rollen bör du vara pragmatisk och lösningsfokuserad för att hitta alternativa och kreativa lösningar på utmanande frågeställningar. KTH Innovation består av 14 personer som sitter i trevliga lokaler centralt på KTH Campus. Du rapporterar direkt till avdelningschefen för KTH Innovation.

Som medarbetare hos KTH Innovation erbjuds du en spännande och mångfasetterad arbetsmiljö där du tillsammans med övriga medarbetare på KTH Innovation får möjlighet att delta i utveckling av verksamheten. Anställningen är ett vikariat t.o.m. juni 2019 och påbörjas så snart som möjligt men senast 1 september 2018.

Kvalifikationer

  • Minst kandidatexamen i juridik
  • Erfarenhet av hantering av IP i akademisk kontext
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska både muntligt och skriftligt krävs

Utbildning med inriktning på immaterialrätt/affärsjuridik är meriterande.

Erfarenhet av förvaltningsrätt på universitet, högskola eller i forskningskontext samt rådgivning kopplad till innovation/entreprenörskap är meriterande. Vi ser gärna att du har kvalificerad erfarenhet av avtalsförhandlingar, affärsjuridik samt upplägg av immaterialrättsliga strategier.

Som person är du en god kommunikatör och har en god samarbetsförmåga och är van att arbeta med flera olika funktioner i en organisation. Du har ett problemlösande förhållningssätt och är van att driva ditt eget arbete framåt. Vidare drivs du av att se resultat av ditt arbete och slutför de projekt du tar dig an. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som också ger dig trygghet i offentliga sammanhang där du representerar organisationen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0269
Kontakt
  • Lisa Ericsson, 08-790 6607
Publicerat 2018-04-17
Sista ansökningsdag 2018-05-08

Tillbaka till lediga jobb