Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH:s IT-avdelning förvaltar och utvecklar KTH:s centrala nätverk, datorarbetsplatsen, telekommunikation, administrativa system och gemensamma informationssystem samt KTH:s plattform för gemensamma studentprogramvaror och studentdatorsalar. Därutöver stödjer avdelningen övriga KTH i datorrelaterade frågor. Stort fokus ligger för närvarande på att med gemensamma centraliserade lösningar tillgodose de IT behov som finns inom KTH:s utbildning, forskning och administration.

Arbetsuppgifter

 • Fortlöpande systemadministratörsuppgifter inom telefonistöd.
 • Lösa ärenden som via mail och telefon kommer in i ärendehanteringssystemet.
 • Administrera KTHs telefonisystem.
 • Kontakt med leverantörer av telefonitjänster och KTHs driftsorganisation vid driftsavbrott, likaså kring planerade systemunderhåll, uppgraderingar, etc.
 • I rollen som teleadministratör kommer du ha ett nära samarbete med växeln, tjänsteleverantörer och andra enheter inom IT avdelningen. Exempel på arbetsuppgifter är ärendehantering av anknytningar, mobilabonnemang, administrera hänvisningssystemet, ta fram statistik, teledebitering och skriva arbetsordrar till tekniker. 
 • I arbetsuppgifterna ingår också felsökningar, allt från anknytningar till växelsystemet samt att vara ett stöd för våra telefonister.
 • Du kommer också att delta i utvecklingen av telefonienhetens rutiner och arbetssätt tillsammans med dina kollegor.
 • I arbetet ingår även att gå ut till skolorna och universitetsförvaltningen och förmedla våra tjänster och se till deras behov för att utveckla och samordna våra tjänster.
 • Det är meriterande om du tidigare har jobbat med kravställning på externa leverantörer och avrop inom stadliga ramavtal. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning samt några års erfarenhet av arbete inom telefoni. Har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom det statliga området är det meriterande men inget krav.

Som person är du serviceinriktad och har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har förmågan att kunna prioritera och organisera ditt arbete samt har god datorvana. Du är lojal, strukturerad, noggrann och ansvarstagande och uppskattar att ha mycket samarbete med din omgivning och förmåga att skapa kontakter och dialoger på alla nivåer inom organisationen.

Om du har erfarenhet av en eller flera system som telefonväxel MX-one, hänvisningssystemet CMG, Solidus Callcenter eller debiteringssystemet Companion är det meriterande men inget krav.

Då du kommer att arbeta i en internationell miljö är det av stor vikt att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse, provanställning tillämpas
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0268
Kontakt
 • Zlatko Mitrovic, 08-790 6788, zlatko@kth.se
 • Lars Eneslätt , 08-790 7019, eneslatt@kth.se
Publicerat 2018-05-16
Sista ansökningsdag 2018-06-24

Tillbaka till lediga jobb