Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten är placerad vid juridiska avdelningen som är en del av universitetsförvaltningen. På juridiska avdelningen arbetar åtta jurister och en chefsjurist med juridisk rådgivning till KTH:s ledning och verksamheter inom främst ämnesområdena civilrätt/avtalsrätt och förvaltningsrätt/högskolerätt. Nu ska avdelningen utökas med en junior jurist.

Arbetsuppgifter

Förutom huvuduppgiften, att handlägga studentdisciplinära ärenden, kommer du att arbeta med juridisk rådgivning i olika högskolejuridiska frågor och sekretessfrågor, handläggning av enklare avtal och viss administration m.m. Arbetet bygger på samarbete såväl med avdelningens andra jurister som med andra medarbetare vid KTH.

Kvalifikationer

 Vi vill att du som söker har juristexamen. Det är meriterande om du har notariemeritering. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av juridiskt arbete inom högskolesektorn eller av juridiskt arbete vid en förvaltningsmyndighet eller av juridiskt arbete med personuppgiftslagen/dataskydds-förordningen.

Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter och att bidra till hela verksamhetens resultat. Du är analytisk, ansvarstagande och bemöter andra med öppenhet och respekt. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta, men att du även kan arbeta självständigt och resultatinriktat mot uppsatta tidplaner och mål. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Vid rekryteringen kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0220
Kontakt
  • Christina Engström, 08-790 9427
Publicerat 2018-04-18
Sista ansökningsdag 2018-05-08

Tillbaka till lediga jobb