Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Universitetsförvaltningens uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är universitetsförvaltningen policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Avdelningsbeskrivning

På Personalavdelningen arbetar 45 personer med administrativt stöd, myndighetsutövning, konsultationer, utvecklings- och förändringsarbete, organisationsutveckling och arbetsgivarstrategier.

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist kommer du att arbeta med att utforma KTH:s strategier inom HR. Du ansvarar för att ta ett helhetsgrepp kring förhandlingsverksamheten och agerar expert gentemot chefer och kollegor i strategiarbetet. Du jobbar brett inom det arbetsrättsliga området och en stor del i tjänsten är att arbeta proaktivt för att både sprida och delge information i organisationen och fånga upp nya möjligheter. Vidare arbetar du med att självständigt driva och leda projekt och processer ur både ett helhets- och detaljperspektiv liksom ser samband mellan verksamhetsnytta och HR.

Inom HR-området kommer du också att arbeta med handläggning och konsultationer inom arbetsrätt, personal- och arbetsmiljöfrågor, liksom med frågor enligt diskrimineringslagen. Arbetsuppgifterna är både strategiska och operativa, samt på organisations-, grupp- och individnivå. Du jobbar tätt tillsammans med en grupp om sex HR-specialister.

I rollen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom HR med fokus på arbetsrätt och förhandling. Du jobbar här i en kompetensutvecklande miljö, med öppenhet för att förbättra befintliga- och utveckla nya vägar och där du får tillgång till kompetensnätverk. Vidare finns möjlighet att jobba i internationella projekt och i spännande samarbeten. Du arbetar med stor frihet under ansvar med engagerade kollegor i en miljö som är ständigt under utveckling. Det du gör påverkar inte bara KTH:s medarbetare utan även ett förhållningssätt hos studenter vilket gör att ditt arbete skapar värde i ett större sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från relevant högskoleutbildning med inriktning personal, arbetsliv och organisation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom kvalificerat statligt HR-arbete, inkluderat arbetsrätt, personal- och arbetsmiljöarbete. Vidare har du erfarenhet av att obehindrat kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterade är om du har erfarenhet inom HR inom högskolesektorn samt erfarenhet av att arbeta enligt speciallagstiftning/avtal för stat och högskola (Högskoleförordningen, LOA, TUR-AS, mm)

Som person värdesätter vi att du är strategisk och kan identifiera visioner och långsiktiga mål ur ett analytiskt perspektiv. Du har en god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete och bygga strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Vidare ser vi att du agerar lyhört och trivs med att jobba tillsammans på ett kommunikativt sätt för att utveckla relationer och långsiktiga samarbeten med både kollegor och andra aktörer. Du har ett konstruktivt angreppssätt och en vilja att jobba framåt liksom en förmåga att hålla god balans mellan transparens och integritet. Vidare har du en personlig mognad i att agera lugnt och stabilt i situationer där belastningen varierar liksom behåller ett realistiskt perspektiv på frågor oavsett din omgivning. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper i bedömningen.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

I denna rekryterings samarbetar KTH med Academic Work.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0137
Kontakt
  • Malin Malmquist, 08 522 576 87
  • Lotta Gustavsson, 08 790 70 73
Publicerat 2018-03-08
Sista ansökningsdag 2018-03-28

Tillbaka till lediga jobb