Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH Biblioteket, som är en del av universitetsförvaltningen, stödjer studenter och lärare för att stärka kvaliteten i utbildning och forskning och arbetar för att KTH:s forskningsresultat ska spridas och komma till nytta i samhället. Biblioteket har ett 50-tal anställda och verkar i en nyrenoverad lär- och studiemiljö som är en central mötesplats på campus. Stora delar av KTH har omorganiserats till större enheter och vår utmaning blir att hitta vårt sätt att verka i KTH:s nya kontext.

Vi söker nu en gruppchef till Biblioteksservice och lärandesstöd som skall vara med och utveckla bibliotekets roll på KTH. Du har visioner kring hur biblioteksrummet skall utvecklas i en allt mer digital värld samt kring vilket stöd vi skall ge i den fysiska miljön. Vidare har du också tankar om hur vi skall stödja utbildnings- och forskningsprocesserna på KTH:s skolor.

Arbetsuppgifter

Som gruppchef för Biblioteksservice och lärandestöd kommer du, tillsammans med dina medarbetare, att ansvara för utvecklingen av biblioteksrummet som mötesplats och som plats för lärande och studier samt för hur biblioteket utvecklar undervisning för KTH:s studenter och forskare. Funktionen har ansvar för bibliotekets tryckta samlingar och utöver huvudbiblioteket ingår även tre filialbibliotek i Kista, Flemingsberg och Södertälje.

I tjänsten ingår budget- och personalansvar för c:a 15 medarbetare. Du leder och utvecklar verksamheten genom att stärka medarbetarna och utveckla nödvändig kompetens och du ser studenter och forskare som medaktörer för verksamhetsutvecklingen. En viktig uppgift är bygga strategiska relationer till kollegor inom KTH:s skolor och förvaltning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan relevant akademisk utbildning, samt gedigen erfarenhet av ledarskap. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Meriterande är erfarenheter från akademin, gärna universitets- eller högskolebibliotek, samt erfarenhet från utvecklings- och förändringsarbete. Meriterande är även erfarenheter och kunskap om pedagogik och e-lärande.

Du leder, motiverar och förser dina medarbetare med de ansvar/befogenheter som krävs för att effektivt nå verksamhetens mål. Du leder arbetet på ett lyhört sätt i dialog med kollegor och medarbetare. Du är även tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0019
Kontakt
  • Maria Haglund, Överbibliotekarie, 08-790 72 90
  • Elin Jernbäcker, Verksamhetsadministratör, 08-790 66 71
Publicerat 2018-01-19
Sista ansökningsdag 2018-02-08

Tillbaka till lediga jobb