Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

utveckla användning och införande av smarta tillverkningsmetoder i tillverkning av drivlinor. Du kommer att systematiskt analysera aspekterna av ”digital thread” och ”twinning”, modellbaserad dataanalys och digital infrastruktur för smart tillverkning för att förstå hur dessa aspekter kan utnyttjas i tillverkning av drivlinor. Dessa resultat införas, testas och verifieras i en testmiljö för smart tillverkning. Du kommer att stödja pågående forskningsverksamhet inom området för vidare teknisk utveckling och rapportering såväl som projektleveranser som i vetenskapliga publikationer. 

Dessutom förväntas du:

  • bidra till och stödja tillkomst av nya forskningsidéer som kan leda till forskningsansökningar
  • ha förmågan att skapa kortsiktiga forskningsidéer för student- och koncepttestprojekt
  • vara öppen att samarbeta med andra forskare inom liknande områden. 

Utöver ovanstående kommer du att delta i stödjande aktiviteter i PMH Application Lab samt handledning av studentassistenter och examensarbeten på grundnivå och avancerad nivå.

Kvalifikationer

Utbildningskrav för denna tjänst är civilingenjörsexamen maskinteknik med produktionsteknik som specialisering eller liknande. Det är viktigt att du har kunskaper inom områdena industriell ledning och tillverkningsteknik. Kurser inom tillverkningsteknik, produktionsberedning och -styrning; livscykelhantering för produkter; modellering och simulering av industriella processer; CAD, CAM, FEM och produktdatakommunikation kommer att värderas högt vid val av kandidat. 

Det är viktigt att du är välorganiserad, kan utvärdera befintliga forskningsdokument systematiskt och kritiskt analysera pågående arbeten av relevans för införande av smart tillverkning. Att ha erfarenhet av liknande aktiviteter samt av vetenskapligt arbete och vetenskapliga publikationer är viktigt. 

Under implementeringsfasen arbetar du med programmering av metoder för ett nätverk för smart tillverkning. Därför är det önskvärt att du har erfarenhet från java-programmering för digitala tvillingar och maskin-till-maskin kommunikation. Kunskaper inom enterprise service bus, databas- och data lake-teknik är också värdefulla för tjänsten. 

Tjänsten kräver självständigt arbete och du förväntas bidra till att positionera PMH Application Lab i det internationella forskningsområdet. God kunskap i teknisk muntlig och skriftlig framställning på engelska är nödvändigt för att presentera och publicera forskningsresultat vid internationella konferenser och i tidskrifter. Du ska också kunna uttrycka dig muntligt på svenska eller vara villig att lära sig svenska. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Din kompletta ansökan skall innehålla följande:

1. Curriculum Vitae (inkl. relevanta professionella erfarenheter och kunskaper)

2. Personligt brev (inkl. kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskningsstudier, om dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål, max 2 A4)

3. Betygsavskrift inkl. examensbevis och betyg från universitetsstudier (översättning till svenska eller engelska om dessa är utfärdade på andra språk)

4. Publikationer eller tekniska rapporter (för dokument längre än 10 sidor: bifoga ett abstrakt och webblänk till fullständiga texten)

5. Kontaktinformation till två referenspersoner (som vi kommer att kontakta om du går vidare till slutprocessen)

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön enligt KTH:s avtal för doktorandlöner
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-1575
Kontakt
  • Jannik Henser, föreståndare PMH Application Lab, 08-790 90 68
  • Maya Öberg (för HR-frågor), personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-12-07
Sista ansökningsdag 2017-12-17

Tillbaka till lediga jobb