Kungliga Tekniska högskolan, EECS

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Kommunikationsnät är avgörande för det mänskliga samhället. Det mest anmärkningsvärda nätverket - Internet - erbjuder en mängd tjänster till sina användare och det är klart att det kommer bli mer genomgripande inom en snar framtid. Men den heterogena uppsättningen utav krav som ställs av de framväxande tjänsterna står som en stor utmaning för Internetgemenskapen av två huvudskäl: i) Internet-nätverk har varit extremt svåra att anpassa sig till de nya användarfallen i årtionden och ii) Internet-anslutning innebär vidarebefordran av paket över flera nätverk som ägs av helt oberoende organisationer med eventuellt kontrasterande mål. Målet med denna doktorandanställning är att utforska de senaste nätverksparadigmerna och att bygga mycket innovativa programmerbara nätverk som bättre passar dagens framväxande krav på internet. Denna uppgift innebär att man utvecklar lösningar för inter- och intra-domäner som överensstämmer med de olika nätverksorganisationernas, nätverksleverantörernas, Internet-applikationstjänster och Cloud-datacenters behov och därutöver. Exempel innefattar att utnyttja de framväxande nätverksprogrammeringsabstraktionerna (t ex SDN, P4) och överbelastningssystem för att förbättra prestanda, säkerhet, robusthet och tillförlitlighet i dagens internetövergripande anslutning.

Kvalifikationer

Sökanden ska ha en masterexamen eller motsvarande examen som uppfyller kraven för doktorandutbildning vid KTH. En framgångsrik kandidat måste ha: (1) en stark bakgrund i distribuerade system, nätverk, programmering och operativsystem, (2) mycket bra algoritmiska och kritiska resonemangsfärdigheter, (3) stark motivation, med vilja att experimentera, och diagnostisera komplexa problem, (4) utmärkt kunskap i engelska, både skriftlligt och muntligt, och (5) förmågan att utvecklas till en oberoende forskare i överensstämmelse med de nationella lärandemålen för en doktorand. Meriterande är kunskap i C ++ och Linux / UNIX.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Ansökan ska skickas på engelska och måste innehålla följande dokument:

  • Följebrev: en sammanfattning av ansökan på en sida.
  • CV: ett dokument på upp till fyra (4) sidor innehållande alla dina relevanta akademiska, professionella och andra prestationer, din erfarenhet och kunskap
  • Betyg och examina: officiella dokument från dina tidigare utbildningar på universitetsnivå, med auktoriserade översättningar på engelska (om de inte utställdes på engelska av den utfärdande institutionen).
  • Rekommendationsbrev: Vänligen skicka minst två (2) rekommendationsbrev tillsammans med din ansökan. Vänligen inkludera även detaljerad kontaktinformation för minst två (2) referenspersoner (inklusive de två som lämnar referensbrev).
  • Ansökningsbrev: Vänligen ange varför du vill fullfölja en doktorsexamen, vilka är dina akademiska intressen, hur de förhåller sig till dina tidigare studier och framtida mål. Maximalt två (2) sidor långt.
  • Relevanta publikationer eller tekniska rapporter: Ange upp till två (2) dokument, inte längre än tio (10) sidor varje. För längre dokument (t.ex. avhandlingar), bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten.

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, helst snarast möjligt
Löneform Enligt KTH:s avtal för doktorandlöner
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kista
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer I-2017-0830
Kontakt
  • Dejan Kostic / Professor, dmk@kth.se
  • Sarah Kullgren / HR Handläggare, sarahku@kth.se
Publicerat 2017-12-07
Sista ansökningsdag 2018-02-15

Tillbaka till lediga jobb