Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsjurist på juridiska avdelningen ingår du i en arbetsgrupp om tre förvaltningsjurister. Du arbetar brett inom det förvaltningsrättsliga området. Arbetet är varierande och omfattar alla slags juridiska frågor som kan uppkomma på en förvaltningsmyndighet. Arbetet är såväl strategiskt som operativt. Du kommer bl. a. att arbeta med juridisk rådgivning i högskolerättsliga, förvaltningsrättsliga och andra juridiska frågor till KTH:s ledning och verksamheter. Du kommer även att arbeta med viss ärendehandläggning avseende t.ex. studentdisciplinära ärenden och ärenden om utlämnande av allmän handling. I arbetet kan även ingå att delta i verksamhetsutvecklande projekt samt genomföra internutbildningar. I rollen har du nära kontakt med chefer, anställda och studenter. Du driver självständigt dina egna ärenden samtidigt som du samarbetar och för en löpande dialog med chef och kollegor.  

Kvalifikationer

Du har jur.kand.-/juristexamen, gärna med förvaltningsjuridisk inriktning, och några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Om du har erfarenhet av juridiskt arbete inom högskolesektorn eller av juridiskt arbete på förvaltningsmyndighet är det särskilt meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat konsultativt i din roll som jurist. Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter och att bidra till hela verksamhetens resultat. Du är analytisk, ansvarstagande och bemöter andra med öppenhet och respekt. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta, men att du även kan arbeta självständigt och resultatinriktat mot uppsatta tidplaner och mål. Du har god kommunikationsförmåga och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Vid rekryteringen kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2017-0117
Kontakt
  • Christina Engström, chefsjurist och avdelningschef, 08-790 9427
Publicerat 2017-04-03
Sista ansökningsdag 2017-04-24

Tillbaka till lediga jobb