Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vetenskapens Hus är ett Science Education Center som drivs av KTH och Stockholms universitet och är en mötesplats för elever och lärare från grundskola, gymnasium och universitet. Verksamheten är förlagd till lokaler inom AlbaNova universitetsområde och i Bergianska trädgården. Vetenskapens Hus som startades år 2002 har i dag 20 fast anställda och c:a 60 timanställda. En av de främsta drivkrafterna att etablera Vetenskapens Hus var, och är, att stimulera intresset för naturvetenskap, teknik och matematik hos ungdomar. Ett av de främsta målen med verksamheten är därför också att öka intresset för högre studier inom dessa ämnen vid universitet och högskola.

Vetenskapens Hus tar årligen emot ca 80 000 besökare som utför experiment, deltar i arrangemang, barnkurser eller i vår sommarkurs. Dessutom arrangeras flera fortbildningskurser för lärare (www.vetenskapenshus.se). 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som utvecklingsledare inom teknikämnet vid Vetenskapens Hus innebär ett ansvar för utveckling och underhåll av laborationer framförallt inom teknik och programmering, men även till viss del inom fysik kan bli aktuellt. I tjänsten ingår även att leda laborationer för besökande skolklasser, medverka vid och utveckla fortbildningar och andra evenemang i teknik riktade framförallt till lärare och elever i ungdomsskolan.

Administrativa sysslor ingår, såsom bokning av elev- och läraraktiviteter, administration av evenemang samt projektledning av projekt och externa samarbeten, marknadsföring och verksamhetsuppföljning.

Anställningsform: Tillsvidare. KTH tillämpar 6 månaders provanställning

Kvalifikationer

Vi söker dig med högre akademisk utbildning inom teknik. Du har erfarenhet av arbete i digitala miljöer och har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Det är mycket meriterande om du har:

 • Högre akademisk utbildning inom fysik eller museipedagogik (inom naturvetenskap, teknik och teknikhistoria)
 • Lärarutbildning
 • Erfarenhet av pedagogiskt arbete inom ungdomsskolan, museum eller företag
 • Erfarenhet av programmering, framför allt inom ungdomsskolan som exempelvis Scratch, micro:bits och python

Det är vidare meriterande att du har erfarenhet av projektledning och administrativt arbete.

För att trivas i rollen bör du vara mycket intresserad av både stora och små tekniska system och vill lära ut till ungdomar hur dessa system är viktiga för vårt samhälle. Vidare söker vi dig som:

 • Har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
 • Är lösningsorienterad och positiv till nya utmaningar
 • Är lyhörd och flexibel (både vid undervisning och i arbetsgruppen)
 • Är nyfiken på både människor och kunskap
 • Är serviceminded

KTH och Vetenskapens Hus har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår verksamhet med avseende på jämställdhet och mångfald.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2018-0474
Kontakt
 • Cecilia Kozma, Föreståndare, 08-790 98 15
 • Maya Öberg, Personalhandläggare (för HR-frågor), 08-790 76 53
Publicerat 2018-04-16
Sista ansökningsdag 2018-05-13

Wróć do ofert pracy