Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna ligger inom två områden:

Inom KTH finns fem forskningsplattformar, fokusområden, som har en projektliknande organisation och arbetar tvärs över linjeorganisationen. Syftet är att samordna resurser inom vissa forskningsområden med verksamhet i flera delar av linjeorganisationen för att kunna göra dessa starkare och möjliggöra större strategiska satsningar. En del av arbetet innebär operativt stöd för forskningsplattformarnas kommunikation i olika kanaler, exempelvis nyhetsbrev, webbsidor  och genom event.

Inom KTH finns även centrumbildningar, dessa är ofta tvärvetenskapliga forskningsenheter inom ramen för linjeorganisationen. Centrumbildningar involverar oftast ett flertal parter, varför det är viktigt kommunikativa frågor av principiell karaktär hanteras redan vid bildandet. En annan del av arbetet innebär därför administrativt stöd vid bildandet av centrumbildningar, för att se till att kommunikativa frågor hanteras på ett adekvat sätt.

Som forskningskommunikatör är du anställd på kommunikationsavdelningen, men din huvudsakliga arbetsplats kommer att vara på Research Office. Båda dessa avdelningar tillhör universitetsförvaltningen.

 

Kvalifikationer

Den sökande ska ha:

  • Högskoleutbildning/motsvarande inom kommunikation.
  • Erfarenhet av strategisk och operativ kommunikation med inriktning på forskningsverksamhet  på högskola/universitet.
  • Erfarenhet av arbete med/inom större och komplexa organisationer.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt god stilistisk förmåga.

Du ska vara drivande, kommunikativ och ha mycket god samarbetsförmåga.

Pedagogisk utbildning på högskolenivå/motsvarande är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med content managementsystemet Polopoly.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2017-0510
Kontakt
  • Kjell Carli, 08-7908213
Publicerat 2018-01-23
Sista ansökningsdag 2018-02-13

Wróć do ofert pracy