Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Vi söker två doktorander till forskningsprogrammet ”MISTRA Sustainable Consumption – From niche to mainstream”. Detta är ett flerårigt transdisciplinärt program som leds av KTH, där ett flertal andra svenska lärosäten ingår samt samhällspartners från näringsliv, offentlig sektor och civilsamhälle. Programmets syfte är att stimulera en övergång till mer hållbar konsumtion i Sverige såväl som internationellt genom att bidra med ökad kunskap om hur konsumtion som idag sker inom begränsade nischer kan skalas upp och bli del av mittfåran. I dagsläget finns relativt god kunskap om ohållbar konsumtion och de sociala och miljömässiga effekterna av detta. Däremot saknas kunskap om vilka policyverktyg, strukturella förändringar och beteendeförändringar som behövs för att stödja en bredare omställning till hållbar konsumtion. Programmets fokusområden är mat, heminredning och semestrande.

Arbetsuppgifter
Som doktorand hos oss kommer du ingå i en större forskargrupp, med doktorander på Chalmers och Lunds universitet samt med samhällspartners i Sverige.

Huvuduppgiften inom forskningsprogrammet är att utforska vad hållbar konsumtion kan innebära och hur policy, planering, levnadsformer och affärsmodeller kan utvecklas och samspela för att stödja en omställning till mer hållbar konsumtion. En del av arbetet innebär även att kommunicera forskningen till olika användare och en bredare allmänhet.

Den ena doktorandtjänsten har särskilt fokus på mat och den andra fokus på heminredning och-/eller semestrande.

En begränsad del av arbetstiden, max 20 %, kan bestå av institutionstjänstgöring t ex i form av undervisning. Tjänsten är avsedd för studier och forskning som leder fram till en doktorandexamen. Lönen följer KTHs avtal för doktorandlöner och täcker en forskningstid på heltid under fyra år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är starkt motiverad för forskarstudier, har god förmåga till självständigt arbete och kritisk analys. Rollen kräver att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska, i tal såväl som skrift. Eftersom rollen innebär samarbeten med både interna och externa parter är det också viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Tidigare forskningserfarenhet eller arbetserfarenhet inom hållbar utveckling är meriterande, men inget krav. För behörighet krävs masterexamen eller motsvarande, inom samhällsvetenskap, miljövetenskap, ingenjörsvetenskap eller annan tvärvetenskaplig utbildning.

För att antas till forskarutbildningen måste du ha avlagt examen på avancerad nivå eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå.

För att söka våra utlysta doktorandtjänster skickar du in din ansökan på svenska och den ska innehålla följande dokument i PDF-format:

-Personligt brev (max två sidor) som beskriver varför du vill ha och är lämpad för tjänsten

-Ange i brevet om du främst är intresserad av fokusområdet mat, heminredning och-/eller semestrande

-CV

- Kopia på masterexamen eller motsvarande kursintyg

Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Winther Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform TEMPORARY_POSITION_MT_6
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskomelse.
Löneform Månadslön enligt KTH:s avtal för doktorandlöner
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2017-1797
Kontakt
  • Sofia Kroné Karlsson, HR-handläggare, 08 790 94 20
  • Karin Bradley, lektor och programchef, karin.bradley@abe.kth.se
  • Åsa Svenfelt, docent och programchef, asa.svenfelt@abe.kth.se
Publicerat 2017-09-14
Sista ansökningsdag 2017-10-12

Tilbake til ledige stillinger