Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Avdelningen för studentservice, som är en del av universitetsförvaltningen, har som uppgift att och ge stöd och service samt hantera frågor från presumtiva studenter, KTH-studenter, personal och allmänhet. Vidare har avdelningen i uppdrag att arbeta med samordning och utveckling av studiemiljön på KTH. Tjänsten som central studie- och karriärvägledare är placerad inom gruppen vägledning och stöd.

Vägledning och stöd innefattar central studie- och karriärvägledning samt stöd och till studenter med funktionsnedsättning. Gruppen består idag av 13 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som central studie- och karriärvägledare arbetar du tillsammans med övriga studie- och karriärvägledare i gruppen med att ge information och studie- och karriärvägledande samtal till presumtiva- och programstudenter samt delta på utbildningsmässor och öppet hus. Du arbetar också på olika sätt med att förbereda programstudenter för arbetslivet bl.a. genom karriärcoachande samtal, genom seminarium och workshops kring karriärutveckling samt digitala karriärverktyg.

I arbetet ingår bl.a. att samordna och arrangera föreläsningar för studenter i studieteknik och hälsofrämjande aktiviteter, utbildningsmässa för studenter på KTH.

Centrala studie- och karriärvägledningen samordnar och deltar i olika nätverk.

Du kommer att vara en del av en grupp vars arbete kännetecknas av engagemang och gemenskap. Gruppen sitter i ljusa lokaler på KTH-området.

Kvalifikationer

Du har en studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande samt erfarenhet av arbete som studie- och karriärvägledare. Om du tidigare ha arbetat som studie- och karriärvägledare på universitet- och högskola är det meriterande.

Du har du ett stort intresse av att arbeta med målgruppen presumtiva- och programstudenter.

Som person är du ansvarstagande, prestigelös, har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du har en god kommunikativ förmåga och ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är nödvändiga för det dagliga arbetet. Vi förutsätter att du har en god kunskap om studier vid universitet/högskola.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Prosjekt 3-6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0299
Kontakt
  • Lena Salomonson, 08-7906535
Publicerat 2018-05-25
Sista ansökningsdag 2018-06-15

Tilbake til ledige stillinger