Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Ekonomistaben består av 11 personer inklusive ekonomiansvarig och redovisningsansvarig. Staben är uppdelade i mindre grupper beroende på arbetsområde. ”Projektgruppen” ansvarar för skolans projektredovisning av svenskfinansierade projekt, ”EU-gruppen” arbetar med skolans EU-finansierade projekt, och ”kontogruppen” ansvarar för skolans reskontra. Hela ekonomistaben ses två gånger i månaden i en gemensam APT, och sedan träffas respektive grupp ca en gång i veckan.

Vi söker just nu en självgående ekonomihandläggare till ”projektgruppen”. Du kommer ansvara för redovisningen för en eller två av skolans institutioner, där du har kontinuerlig kontakt med institutionens verksamhetscontroller, för att få en överblick i institutionens verksamhet. Arbetet innebär löpande ekonomiadministration såsom exempelvis löpande redovisning, uppföljning av forsknings- och utbildningsprojekt, månads-/del- och helårsbokslut samt analys och rapportering till svenska och utländska finansiärer.

Som en del av ekonomistaben på Deans Office kommer du att arbeta självständigt med dina ansvarsområden samtidigt som du är omgiven av kompetenta kollegor. För att passa för tjänsten är du serviceinriktad och ödmjuk i din kommunikation. Du kommer till största del ha kontakt med den person på institutionen som har bäst inblick i institutionens verksamhet, men ibland kommer du även att ha kontakt med projektledarna (forskare, professorer m.m.), vilket kräver en god förmåga att anpassa språk och kommunikation på ett pedagogiskt vis.

Tjänsten avser tillsvidareanställning, men KTH tillämpar provtjänstgöring i 6 månader.

Kvalifikationer

Vi söker en kollega som med sina tidigare erfarenheter kan bidra positivt till ekonomistaben. Du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbete, gärna från offentlig sektor. Dina svenskkunskaper är mycket goda i såväl tal som skrift. Vidare har du erfarenhet av Agresso som ekonomisystem.

Det är meriterande om du har en relevant högskoleutbildning samt goda kunskaper i engelska. Även erfarenhet av redovisning till finansiärer är starkt meriterande.

Som person är du serviceinriktad och pedagogisk. Du har god kommunikativ förmåga, och du samarbetar väl med såväl kollegor som projektledare. I ditt arbete är du självständig och tar stort eget ansvar. Vi ser positiv på om du gillar att ta initiativ att förbättra och utveckla rutiner, arbetssätt och din grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2018-0471
Kontakt
  • Jeanette Jakobsson, ekonomiansvarig, 08-790 62 40
  • Maya Öberg, personalhandläggare (för HR-frågor), 08-790 76 53
Publicerat 2018-04-12
Sista ansökningsdag 2018-06-01

Tilbake til ledige stillinger