Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Planering, projektledning och handledning (av doktorander/postdocs) inom experimentell forskning innefattande kombinatorisk protein-engineering i syfte att utveckla modulära bindarproteiner som ska utvärderas som framtida målsökande proteinläkemedel inom bland annat neurodegenerativa sjukdomar som t.ex. frontallobsdemens.

Tekniker som omfattas är kombinatorisk proteinteknologi, selektionsmetoder för proteinbibliotek (ex. fag-displayteknologi), bakteriell proteinexpression, proteinrening (affinitetsrening, gelfiltrering, RP-HPLC), protein-karaktärisering (SPR, CD, MS), cellmodeller i lämpliga däggdjursceller för funktionella studier. Ett delprojekt kommer att syfta till att öka upptaget av fusionsproteinerna över blod-hjärn-barriären.

Kvalifikationer

Universitetsutbildning i bioteknik, och därtill disputerad inom molekylär bioteknik, med dokumenterad erfarenhet inom kombinatorisk proteinteknologi, samt med postdoktoral erfarenhet av medicinskt inriktad forskning.

Kandidaten ska ha dokumenterad experimentell erfarenhet inom protein engineering-området, och arbetat med till exempel fag/jäst/bakteriedisplay och kombinatoriska proteinbibliotek för generering av proteiner med förbättrade egenskaper, samt analytiskt/tekniskt intresse för molekylär bioteknik.

Teoretisk kunskap om kombinatorisk proteinteknik, inklusive proteinbiblioteks-design samt insikter inom protein-proteininteraktioner, proteinaggregering och s.k. scaffoldproteiner anses ytterst meriterande. Erfarenhet av flödescytometri/FACS, cellanalys, rekombinant proteinproduktion och proteinrening (inklusive affinitetskromatografi och HPLC), och därtill metodik för proteinkaraktärisering som t.ex. biosensoranalyser (SPR, CD) är av stor vikt. Kunskap om neurodegenerativa sjukdomar och djurmodeller för dessa är ett plus.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer B-2017-0934
Kontakt
  • Stefan Ståhl, professor, , email: stefans@biotech.kth.se
Publicerat 2017-11-30
Sista ansökningsdag 2017-12-10

Tilbake til ledige stillinger