Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Gruppen i teoretisk partikelfysik vid Avdelningen för partikel- och astropartikelfysik, Institutionen för fysik, Skolan för teknikvetenskap, Kungliga Tekniska högskolan utlyser en tvåårig anställning som postdoktor. Gruppens forskningsfokus är fysik bortom standardmodellen och inkluderar neutrinofysik och fysik för mörk materia.

Forskningsprojektet inriktas mot teoretisk och fenomenologisk forskning om neutriner med tonvikt på (i) undersökning av det föreslagna neutrinoexperimentet ESSnuSB baserat på tillgänglig information om detta experiment och optimering av utformningen av ESSnuSB samt förbättring av hanteringen av systematiska fel, (ii) jämförelse av ESSnuSB:s prestanda med andra planerade experiment och (iii) presentation av den funna fysikaliska prestandan vid internationella konferenser och workshops. Arbetet med (i) och (ii) ska uppgå till minst 50 % av arbetstiden.

I anställningen kan en begränsad mängd undervisning inkluderas beroende på såväl den framgångsrika sökandens intresse som tillgängligheten av undervisning vid institutionen.

Kvalifikationer

Doktorsexamen är ett krav. Sökande ska ha stark bakgrund i fenomenologisk forskning inom neutrinofysik samt en gedigen kunskap om att simulera neutrinooscillationsexperiment. Den framgångsrika sökanden ska vara starkt motiverad, ha förmåga att arbete självständigt såväl som i samarbete med andra medlemmar i forskningsgruppen och ha god kommunikationsförmåga.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Ansökan skall innefatta följande handlingar i PDF-format:

-CV och publikationslista
-Personligt brev
-Betygsavskrift från högskola/universitet
-Exempel på teknisk skriftlig framställning, t ex examensarbete, teknisk rapport eller vetenskaplig artikel 
-Rekomendationsbrev med kontaktuppgifter till 2-3 referenser 

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2018-0778
Kontakt
  • Tommy Ohlsson, Professor, +46 8 790 8261, tohlsson@kth.se
Publicerat 2018-05-24
Sista ansökningsdag 2018-06-29

Terug naar vacatures