KTH, Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer att vara placerad på avdelningen för tillämpad fysikalisk kemi inom gruppen för analytisk kemi.

Arbetet kommer att utföras inom ramen för det EU-finansierade projektet iConsensus, vilket i sin helhet omfattar en plattform för analys och kontroll av produktionsprocesser för bioläkemedel. Den för denna tjänst aktuella delen av forskningsprojektet rör utveckling och optimering av kapillärelektroforestekniker och –metoder för specifika analyter eller grupper av komponenter. Dessutom inkluderas överföring och anpassning av metoder utvecklade för kapillärbaserade system till chipbaserade system. Både teoretiskt och praktiskt arbete kommer att förekomma men tyngdpunkten ligger vid det experimentella utförandet. Samarbete med andra delprojekt inom iConsensus kommer att vara en viktig del i arbetet. Startdatum är öppet för diskussion men vi ser gärna att tjänsten tillsätts så snart som möjligt.

Kvalifikationer

Sökande bör ha avlagt doktorsexamen inom analytisk kemi med fokus mot bioanalys de senaste tre åren. Erfarenhet av kapillärelektroforetisk och chip-baserad analys är ett krav. Färdigheter inom provhantering och provupparbetning av biorelaterade substanser är en stor fördel. God samarbetsförmåga och hög grad av självständighet är av största vikt. God förmåga till muntlig och skriftlig kommunikation på engelska krävs.

Vilken omfattning och tidsperiod?/

Två år, heltid.

Hur många personer planerar du att anställa?

1

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla följande:

1. Curriculum vitae

2. Betygsavskrift från högskola/universitet

3. Kortfattad redogörelse för varför kandidaten söker tjänsten

4. Kontaktinformation till referenspersoner

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2018-0169
Kontakt
  • Åsa Emmer / Professor, , aae@kth.se, 08-7906407
Publicerat 2018-02-08
Sista ansökningsdag 2018-02-23

Terug naar vacatures