Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Nu söker vi en forskningskommunikatör till en nyinrättad tjänst. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på upp till två år. Du kommer att tillhöra skolans kansli men kommer att arbeta i olika forskningsprogram inom skolan. Vi finns belägna på KTH Campus på Östermalm.

Som ansvarig kommunikatör för olika forskningsprogram kommer du ha en samordnande roll. Du kommer självständigt att driva utvecklingsarbetet inom kommunikation i samråd med programcheferna. Du kommer att analysera kommunikationsbehov utifrån forskningsprogrammens målbild, upprätta kommunikationsplaner och genomföra kommunikationsaktiviteter och informationsinsatser i enlighet med KTH:s övergripande styrdokument för kommunikation. Arbetet innefattar också programmens interna kommunikation. I arbetet ingår dessutom att utveckla och stärka varumärken, både KTH:s och forskningsprogrammens egna.

Som forskningskommunikatör kommer du bl a att arbeta med följande:

Kommunikationsplanering

  • Ansvara för att upprätta programmens kommunikationsplaner.
  • Analysera, planera och genomföra aktiviteter kopplade till respektive kommunikationsplan samt verka som kommunikationsstöd på både strategisk och operativ nivå till programkontoren.                 

Uppföljning gällande kommunikation

  • Ansvara för uppföljning av kommunikationsplanerna.
  • Ansvara för utvärdering av genomförda kommunikationsaktiviteter.

Programinformation/aktiviteter

  • Sammanställa och publicera information på hemsidor, nyhetsbrev, pressreleaser och digitala kanaler.
  • Ansvara för framtagning och underhåll av relevant kommunikationsmaterial såsom exempelvis presentationer och trycksaker.
  • Utforma evenemang inom programmen så att målen för programmen kan uppnås.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom kommunikation eller liknande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Har du dessutom erfarenhet som kommunikatör inom området forskning och vetenskap är det positivt, gärna inom området hållbar utveckling. För att lyckas i rollen är det en fördel om du har tidigare vana av att driva egna projekt. Många av våra forskningsprogram bygger samarbete mellan KTH, andra myndigheter och näringslivet och erfarenhet från liknande samarbeten är meriterande.  

Vi förutsätter att du har erfarenhet av att arbeta med olika stödsystem, exempelvis Polopoly och Wordpress, och att du har använt dig av digitala kanaler samt har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Meriterande är också om du har erfarenhet av att strategiskt använda sociala medier för att nå olika målgrupper.

För att trivas i arbetet tror vi att du är en kommunikativ, lyhörd, idérik och välstrukturerad person. Du är nyfiken, vill sätta dig in i programmens verksamhet och uppskattar att arbeta i samspel med ambitiösa kollegor. Du är trygg i dig själv och har förmågan att prioritera och ta självständiga beslut.

Ditt arbete förutsätter att du är drivande och har god förmåga att presentera kommunikationslösningar och nå resultat. Eftersom forskningsmiljön är föränderlig behöver du kunna arbeta självständigt och målmedvetet samtidigt som du kan anpassa dig efter skiftande förutsättningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

OBS! Förlängd ansökningstid. Vi kommer att hantera ansökningarna och påbörja urval och intervjuer efter sista ansökningsdatum. Vid frågor under sommaren kontakta via mailadress: persadm@abe.kth.se.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2017-1258
Kontakt
  • Eva Huring, 08-790 94 32
Publicerat 2017-06-13
Sista ansökningsdag 2017-08-13

Terug naar vacatures