Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom translationell medicin och molekylär biovetenskap. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som infrastruktur för att understödja forskare nationellt samt utgöra ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö. Den del av SciLifeLabs verksamhet som ligger i Stockholm är uppbyggd av ett stort antal forskargrupper som formellt tillhör en institution på något av de tre universiteten i Stockholm eller är delaktiga via ett industriellt samarbete. Anställningen ligger formellt vid Universitetsförvaltningen på KTH, men arbetsplatsen är i SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet i Solna. Det totala antalet personer inom SciLifeLab i Solna är idag ca 1000.

Om rollen

Har du förmågan att nosa rätt på en spännande story, kunna förvandla knepiga forskningsdata till relevanta nyheter och vill du vara med och forma kommunikationsarbetet i en dynamisk och expansiv organisation? Då är du precis den personen vi söker!

Till SciLifeLab i Solna söker vi nu en textstark kommunikatör med grundläggande förståelse för cell- och molekylärbiologi. Du kommer huvudsakligen att ansvara för att planera, producera och publicera engagerande innehåll för webb, nyhetsbrev och sociala medier. Det är också en del av rollen att bevaka medier, skriva pressmeddelanden och arbeta med texter till tryckta produkter. Den primära målgruppen är det livsvetenskapliga forskarsamhället i Sverige och internationellt, men budskapen kan även rikta sig till myndigheter, beslutsfattare, finansiärer eller studenter. 

Så jobbar kommunikationsteamet

På SciLifeLabs kommunikationsenhet arbetar fyra personer i ett drivet och energiskt team med uppdrag att informera om och skapa intresse för SciLifeLabs verksamhet både externt och internt. Grupperingen är en del av det nationella Verksamhetskontoret (Operations Office) och bistår också dessa kollegor och vår ledningsgrupp i de olika kommunikationsfrågor som uppstår.

Din profil

Vi söker dig som är en van skribent som självständigt kan skriva texter utifrån befintligt underlag, såväl som att producera featureartiklar från intervju till färdig text och bild. Du är en flexibel, samarbetsvillig och prestigelös lagspelare som är orädd för förändringar både när det gäller arbetsuppgifter eller inom organisationen.

Du har minst en kandidatexamen inom ett område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden molekylära biovetenskaper, samt dokumenterad erfarenhet av textproduktion. Du har självklart goda kunskaper i både svenska och engelska i både tal och skrift. En utbildning i journalistik eller motsvarande, samt grundläggande kunskaper i bildbehandling och layout är meriterande. I övrigt är du bekväm med att arbeta med digitala verktyg för nyhetsbrev, webbpublicering och sociala medier. 

Vi ser gärna att du tidigare arbetat på universitet/högskola eller annan myndighet med erfarenhet från liknande tjänst eller frilansarbete.

Välkommen med din ansökan senast den 7 oktober 2018.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0439
Kontakt
  • Jenny Alfredsson, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se
Publicerat 2018-09-10
Sista ansökningsdag 2018-10-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin