Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Avdelningsbeskrivning

Som arkivarie inom e-arkivgruppen kommer du att tillhöra Arkiv och Registratur som är en råd- och stödfunktion till KTH och utgör en egen grupp inom IT-avdelningen. Avdelningen består av 13 anställda, både registratorer och arkivarier och du kommer att arbeta närmast de två andra arkivarierna i e-arkivgruppen. Arbetsklimatet kännetecknas av delaktighet och högt i tak där många frågor diskuteras gemensamt. Ni som team kommer tillsammans att utgöra en viktig del i det fortsatta arbetet kring KTH:s digitala bevarande, en spännande utveckling att få vara en del av och bidra till!

Arbetsuppgifter

Som arkivarie hos KTH kommer du arbeta med att utveckla området för digitalt bevarande och informationshanteringsfrågor. Detta innebär bl.a. att fånga upp verksamhetens behov och krav samt att tolka och tillämpa standarder och lagkrav. I din roll kommer du att arbeta i tätt samarbete med de andra arkivarierna i e-arkivgruppen där ni driver utvecklings- och leveransprojekt och samverkar med såväl interna som externa intressenter, exempelvis forskare, systemförvaltare och andra lärosäten. 

Vad erbjuds du?

Hos det gemensamma verksamhetsstödet (GVS) på KTH erbjuds du en dynamisk arbetsplats där du i denna roll ges möjlighet att vara med i utveckling av e-arkivet. Du kommer tillhöra ett team med bra stämning och du kommer både ta del av och dela kunskaper med kollegor med värdefull erfarenhet, något vi hoppas kommer att bidra till din fortsatta professionella och personliga utveckling. Din introduktion kommer bland annat att bestå av workshops, skuggning av andra arkivarier och arbete tillsammans med ditt team för att du ska få den bästa möjliga starten på din karriär hos KTH.

Vi söker dig som
* Har en akademisk utbildning med minst 60 HP arkivvetenskap
* Har god systemvana
* Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken används i arbetet.
Det är meriterande (dock inget krav) om du har
* Erfarenhet från arbete i arkiv eller registratur
* Erfarenhet av arbete med digitalt bevarande och/eller e-arkiv.

I denna rekryteringsprocess kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt intresse för tjänsten och KTH, motivera därför väl i ditt personliga brev varför du söker tjänsten. De personliga kompetenser vi kommer lägga särskild vikt vid är:
* Samarbetsförmåga
* Uthållighet
* Relationsskapande
* Problemlösande

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2019-0277
Kontakt
  • Johanna Sörell, 073 644 61 44
  • Jessika Persson, 08-7907046
  • Malin Snårbacka, malin.snarbacka@academicwork.se
Publicerat 2019-05-16
Sista ansökningsdag 2019-06-05

Return to job vacancies