Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Administratör för studenter med funktionsnedsättningar

Avdelningen för studentservice, som är en del av det gemensamma verksamhetsstödet, har som uppgift att och ge stöd och service samt hantera frågor från presumtiva studenter, KTH-studenter, personal och allmänhet. Vidare har avdelningen i uppdrag att arbeta med samordning och utveckling av studiemiljön på KTH. Tjänsten som administratör för studenter med funktionsnedsättning är placerad inom gruppen Vägledning och stöd. Vägledning och stöd arbetar med att ge studie- och karriärvägledning samt stöd till studenter med funktionsnedsättning. Gruppen består idag av 13 medarbetare

Arbetsuppgifter

I gruppen som arbetar med stöd till studenter med funktionsnedsättning ingår att ha samtal med studenter för att komma fram till vilket kompensatoriskt stöd som studenten har behov av. Behovet av stöd är oftast kopplat till examination.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara att handlägga stöd till studenter med funktionsnedsättningar genom personliga möten med studenterna. Utifrån studentens behov och universitetets ramverk administrerar du stödet. Arbetsuppgifterna kommer också att vara att hantera tentamensadministrationen för studenter med funktionsnedsättning. Du deltar och håller i informationstillfällen för studenter om olika funktionsnedsättningar och om det kompensatoriska stödet samt informerar tentamensvakter om tentamensregler och övriga gällande rutiner.

Som administratör för studenter med funktionsnedsättning samverkar du med studievägledare, lärare, tentamensadministratörer och annan personal på skolor och institutioner inom KTH.

Du kommer att vara en del av en grupp vars arbete kännetecknas av ett stort engagemang. Gruppen sitter i ljusa lokaler på KTH-området

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen från högskola/universitet på lägst kandidatnivå, om du har en beteendevetenskaplig examen och/eller samtalsmetodik är det meriterande. Om du har erfarenhet av att arbeta med studenter med funktionsnedsättning och tentamensadministration eller annan administration på högskola/universitet är det också meriterande samt om du har kunskap om funktionsnedsättningar.

Då du kommer att arbeta i en internationell miljö har du en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

För att passa in på tjänsten behöver du ha ett stort intresse av att arbeta med målgruppen studenter med funktionsnedsättningar och en god administrativ förmåga. Du behöver också ha ett strukturerat arbetssätt och uppskatta samarbete då du ingår i ett team med övriga medarbetare. I arbetet som administratör för studenter med funktionsnedsättningar har du ett serviceinriktat förhållningssätt och professionellt bemötande.

Vi värderar en god förmåga att prioritera och planera det egna arbetet samt att arbeta både självständigt och i gruppen.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2019-0259
Kontakt
  • Lena Salomonson, 08-7906535
Publicerat 2019-05-17
Sista ansökningsdag 2019-06-07

Return to job vacancies