Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten som ekonomiadministratör är placerad på den centrala Ekonomifunktionen inom GVS. Ekonomi har 50 anställda som är fördelade på fem grupper, controllergruppen, redovisningsgruppen, reskontragruppen, systemgruppen och upphandlingsgruppen.

Du kommer tillhöra reskontragruppen som ansvarar för den övergripande hanteringen av KTH:s leverantörsfakturor samt KTH:s in- och utbetalningar. Gruppen ansvarar även för GVS fakturering, kontering av leverantörsfakturor samt för ekonomiadministration av studieavgifter och stipendier. Reskontragruppen som sitter på KTH campus vid Valhallavägen består av 11 personer.

Arbetsuppgifter

Reskontragruppen söker en ekonomiadministratör att stärka leverantörsreskontran. Arbetsuppgifter består bland annat av skanning av leverantörsfakturor, distribution och rättning av e-fakturor, registervård, kontering av leverantörsfakturor, fördela inbetalningar och utbetalningar samt att vara behjälpling vid fakturering i kundreskontran.     

Kvalifikationer

Vi söker dig som läst ekonomi på högskola eller yrkeshögskola alternativt har flerårig arbetslivserfarenhet av leverantör- och/eller kundreskontra. Du utrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenheten från högskolevärlden, annat utbildningsväsen eller det statliga området. Som person är du noggrann, självgående och initiativtagande och har lätt att samarbeta med andra. Du är serviceinriktad och ser tillsammans med övriga i gruppen till att arbetet blir bra utfört.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2019-0258
Kontakt
  • Linn Eriksson, 08-7909314
Publicerat 2019-05-09
Sista ansökningsdag 2019-05-19

Return to job vacancies