Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Nu söker vi en ansvarstagande och serviceinriktad internationell handläggare som trivs med studentkontakt. Tjänsten är ett föräldravikariat som förväntas starta under början av hösten 2019 och pågå under ca ett år. Tjänsten är placerad på Utbildningskansliet på Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad, KTH. Utbildningskansliet ansvarar för civilingenjörsutbildningen inom skolan och dess kandidat-, högskole-, magister- och flertalet masterutbildningar samt forskarutbildningen. Du blir en del av ett ambitiöst och målmedvetet team om 16 personer. Tjänsten erbjuder dig ett stort kontaktnät och en dynamisk arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som internationell handläggare kommer du handlägga den internationella
utbytesverksamheten inom samhällsbyggnad på Skolan för Samhällsbyggnad och Arkitektur. Du kommer vara kontaktperson för inresande och utresande studenter inom utbytesavtal, där du ansvarar för antagning och mottagning. Du kommer ge information, rådgivning, handlägga ansökningar och urval.

Det ingår även studieplanering i samråd med programansvariga och hantering av tillgodoräknande. Du kommer hålla kontakten med utländska högskolor och agera kontaktperson i internationella ärenden gentemot institutionerna på skolan. I arbetet ingår även att vara aktiv och delta i internationella avdelningens centrala möten och projekt. 

Kvalifikationer

För tjänsten ser vi att du som söker har en högskoleutbildning. Du har god administrativ kompetens och erfarenhet av att arbeta med administration inom högskola, universitet eller annan myndighet. Vi ser att du har erfarenhet av rådgivning, vägledning och har arbetat med människor från olika kulturer. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig väl i så väl tal som skrift i både svenska och engelska. Meriterande är att du har erfarenhet från systemen NyA Ladok, W3D3 och NyA.

Som person ser vi att du är ansvarstagande och har god initiativförmåga. Du ska kunna samordna och strukturera upp ditt arbete. Då du kommer ha många kontaktytor i ditt arbete ser vi det som viktigt att du har god social förmåga och har lätt att kommunicera med olika typer av människor.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2019-0910
Kontakt
  • Sanna Dafteke, sanna.dafteke@abe.kth.se
  • Helena Kaducakova, helena.kaducakova@abe.kth.se
Publicerat 2019-04-29
Sista ansökningsdag 2019-05-20

Return to job vacancies