Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Tjänsten som Redovisningsekonom är placerad vid SCI-skolans kansli där cirka 14 personer med olika specialistkompetenser ingår. Skolan har totalt 14 ekonomer som utgör en kvalificerad grupp vars arbete leds av skolans ekonomiansvarig

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med projektredovisning med EU-anslag och EU-rapportering till koordinatorer/EU. Du kommer också arbeta med löpande avstämningar med projektägare, bokslut samt övrig förekommande administration inom ekonomi. I tjänsten ingår också att representera skolan i ett centralt nätverk med övriga EU-ekonomer på KTH.

Du samarbetar med projektledare, avdelningschefer och projektadministratörer och har löpande dialog med skolans redovisnings-/ekonomiansvarig. Du har en stödjande funktion till skolans forskare med ekonomiska underlag i deras kontakter med koordinatorer/EU.  

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att arbeta med projektredovisning (gärna EU projekt), bokföring, avstämningar, bokslut och rapportering. Det är ett krav att du är en van datoranvändare med en god förmåga att använda datorbaserade administrativa verktyg, framför allt Excel. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Arbete inom högskola/universitet eller annan statlig myndighet är meriterande. Vi värdesätter om du har arbetat i ekonomisystemet Agresso.

Vi söker dig som är civilekonom alternativt gymnasieutbildad med relevant arbetslivserfarenhet eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är självgående, snabblärd, flexibel, välorganiserad och strukturerad. Du bör vara utåtriktad och ha lätt för att kommunicera ekonomisk information till icke-ekonomer. Hög integritet, serviceinriktad och lätt för att arbeta med andra är andra egenskaper vi värdesätter högt. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Intervjuer under ansökningstiden kan komma att ske.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-0444
Kontakt
  • Helene Rune, administrativ chef, +46 8 790 91 80 E-post: helene@kth.se
Publicerat 2019-03-14
Sista ansökningsdag 2019-04-09

Return to job vacancies