Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Vid Avdelningen för historiska studier av teknik, vetenskap och miljö bedrivs forskning inom teknikhistoria, miljöhistoria och vetenskapshistoria. Här bedrivs också forskning om industriminnen och kulturarv liksom historiskt inriktade teknik- och vetenskapsstudier.

Nu söker vi en forskningsingenjör till en forskargrupp på avdelningen. Tjänsten är tänkt att pågå ett halvår med start omgående.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i forskargruppen The Posthumanities Hub. Tjänsten omfattar koordination och administration inom verksamheten för forskargruppen och består av följande arbetsuppgifter:

  • Samordning av forskning, forskningsverksamhet och undervisning inom genus, teknik, miljö, vetenskapsstudier och nyhumaniora med specifikt fokus natur, miljö, vetenskap, teknik och genus.
  • Koordination av nätverk och nätverkande forskare 

Kvalifikationer

Du är behörig att söka tjänsten om du har en kandidatexamen inom ämnet genusvetenskap eller motsvarande ämne i samhällsvetenskap, humaniora, medicin, teknik- eller naturvetenskap. Meriterande är kunskaper och erfarenheter av forskningssamordning och administration i nationell eller internationell kontext, helst även i högskolekontext. Du kan uppvisa grundläggande kompetens inom området genus, teknik, miljö, samt vetenskapsstudier eller nyhumaniora, gärna avseende verksamhetsområdet för forskargruppen The Posthumanities Hub. Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav. Internationella erfarenheter av forskningsstödjande verksamhet är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du är självgående, effektiv och har god förmåga att ta egna initiativ. Du har mycket lätt att samarbeta med andra och du kan visa administrativ skicklighet.

Vi är medvetna om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med fokus på jämställdhet vid tillsättningen av denna tjänst och välkomnar exempelvis sökande som identifierar sig som icke-binära.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningen avslutas 2019-09-30
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2019-0472
Kontakt
  • Sanna Dafteke, HR-handläggare, sanna.dafteke@abe.kth.se
  • Sabine Höhler, Prefekt och avdelningschef, sabine.hohler@abe.kth.se
  • Cecilia Åsberg, Gästprofessor och leder projektet, cecilia.asberg@abe.kth.se
Publicerat 2019-03-06
Sista ansökningsdag 2019-04-02

Return to job vacancies