Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för elektroteknik och datavetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Tjänsten som HR-administratör är placerad på HR-enheten på Skolan för Elektroteknik och Datavetenskap (EECS) och tillhör avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstödet består av fem administrativa enheter; Ekonomi, HR, Infrastruktur & Service, Utbildning samt Kommunikation. Totalt arbetar cirka 100 personer på Verksamhetsstödet och på hela EECS-skolan cirka 1 000 personer.

HR-enheten består av 14 medarbetare som jobbar tätt tillsammans för att på bästa sätt stödja skolans kärnverksamhet gällande HR-frågor. Detta innebär också att vi under några dagar i veckan arbetar ute på verksamhetens avdelningar.

Vill du jobba i en bred administratörsroll i en utvecklingsinriktad och trevlig HR-grupp? Då har vi ett jobb för dig!

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-administratör kommer du ha ett nära samarbete med våra chefer och stödja dem inom HR-området. Exempel på arbetsuppgifter är introduktion av ny personal, hantering av utlägg och arvoden, reseräkningar samt annan förekommande HR-administration. Då vi arbetar i en internationell miljö ingår även bevakning av uppehållstillstånd och andra frågor kopplade till internationella rekryteringar i det dagliga arbetet. I tjänsten ingår dessutom ansvar för timlöneregistrering av skolans tentamensvakter och lärarassistenter.

Du kommer därtill att delta i utvecklingen av HR-enhetens rutiner och arbetssätt tillsammans med dina kollegor och tjänsten erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR-området alternativt likvärdig eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.

Har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom det statliga området, högskola eller universitet är det meriterande men inget krav.

Som person är du förändringsbenägen och har en förmåga att snabbt sätta dig in nya arbetsuppgifter. Du brinner för HR-administration, är serviceinriktad och har förmågan att kunna prioritera och organisera ditt arbete samt har goda kunskaper inom Officepaketet. Du är flexibel, strukturerad, noggrann och ansvarstagande och uppskattar att ha mycket samarbete med din omgivning samt att arbeta konsultativt i kontakten med våra forskare. Du trivs i en roll där du får lösa problem och är tydlig och rak i din kommunikation med andra. Vår organisation är i en förändringsprocess och därför bör du vilja vara med och ta ansvar för enhetens roll och dess utveckling i verksamheten.

Då du kommer att arbeta i en internationell miljö är det av stor vikt att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH sex månaders provanställning.

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2019-0583
Kontakt
  • Maria Engman / vice HR-ansvarig, maengm@kth.se
  • Elizabeth All / HR-ansvarig, 08-7904411
Publicerat 2019-03-08
Sista ansökningsdag 2019-03-28

Return to job vacancies