Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Enhetsinformation

Tjänsten som redovisningsansvarig är placerad på Ekonomienheten på Skolan för Elektroteknik och Datavetenskap (EECS) och tillhör avdelningen Verksamhetsstöd. Stödavdelningen består av fem administrativa enheter; Ekonomi, HR, Infrastruktur & Service, Utbildning samt Kommunikation. Totalt arbetar cirka 90 personer på stödet varav cirka 25 återfinns på Ekonomi. Skolan som helhet har ca 1 000 personer anställda och har en omsättning på ca 1 100 miljon kronor. Samtliga medarbetare verkar i en dynamisk forskningsmiljö och det ekonomiska arbetet sker med närhet till verksamheten.

Arbetsuppgifter

Enheten söker en självgående och strukturerad ekonom med erfarenhet av statlig redovisning, som vill anta utmaningen att bli redovisningsansvarig för en mångfacetterad forsknings- och utbildningsverksamhet. Du rapporterar till ekonomiansvarige på skolan och kommer att ha ett brett ansvarsområde. På enheten pågår ett ständigt utvecklingsarbete som du också förväntas delta i. 

Du kommer att planera och leda arbetet vid månads- och helårsbokslut, ansvara för att skolan följer god redovisningssed och KTH:s regelverk. Du säkerställer att redovisningen håller hög kvalité i alla delar, samt utvecklar och implementerar rutiner och mallar.  Du håller dig uppdaterad inom redovisningsområdet och informerar övriga ekonomer på enheten om  nyheter samt ger stöd och råd. I samarbete med skolans ekonomiansvarige säkerställer du kompetensutvecklingen och kompetensförsörjningen inom redovisningsområdet.

Du deltar också i utvecklingen av ekonomienhetens rutiner och arbetssätt tillsammans med dina kollegor.

Tjänsten erbjuder en utpräglad internationell arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter såväl personligen som professionellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller har förvärvat motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Du skall ha erfarenhet av statlig redovisning samt projektredovisning, minst ett par års arbetslivserfarenhet från en kvalificerad ekonomtjänst. Du har också goda kunskaper i Agresso samt Excel.

Som person har du god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunikativ. Vidare är du strukturerad, analytisk och kvalitetsmedveten samt har förmåga att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du bör även ha en god pedagogisk förmåga samt god känsla för service. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv. Du ser dig själv i en expertroll och motiveras av att stödja andra i deras arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2019-0465
Kontakt
  • Ronny Sagborn / t.f ekonomiansvarig, sagborn@kth.se
  • Maria Engman / HR-handläggare, maengm@kth.se
Publicerat 2019-02-20
Sista ansökningsdag 2019-03-28

Return to job vacancies