Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

KTH har idag fem avtalsjurister som bistår KTH:s ledning och verksamhet med juridisk rådgivning inom civilrätt och avtalsrätt. Verksamheten bedrivs vid fem skolor med olika forskningsinriktning. Med anledning av den ökade mängd avtal som hanteras på KTH förstärker vi nu avdelningen med ytterligare jurister.

Som avtalsjurist är du placerad på Research Support Office som är en avdelning inom GVS.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består i huvudsak av att förhandla och upprätta avtal avseende forskningssamverkan och uppdrag i olika former. Därtill kommer arbete med en bred skala av andra avtalstyper och civilrättsliga frågeställningar, främst inom området för immaterialrätt. Arbetet sker i huvudsak på engelska och många gånger med multinationella företag som motparter. KTH deltar i komplexa forsknings- och samverkansprojekt och du kommer att arbeta med internationell avtalsjuridik i kombination med förvaltningsjuridik.

Kvalifikationer

Du ska ha juristexamen med minst några års erfarenhet av avtalsrätt, gärna från bolag, myndighet eller advokatbyrå. Förutom avtalsrätt är erfarenhet inom något av följande områden särskilt meriterande:

  • allmän affärsjuridik,
  • immaterialrätt,
  • avtal rörande forskningsfinansiering/uppdragsforskning
  • life science, eller
  • it-rätt

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2019-0074
Kontakt
  • Anna Berntson, avtalsjurist, abernts@kth.se, 08 790 60 81
  • Hanin Hamad, avtalsjurist, haninh@kth.se, 08 790 94 36
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-03-11

Return to job vacancies