Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Ekonomi- och upphandlingsavdelningen är policy- och regelskapande, rådgivande, samordnande samt utvärderande vilket bland annat innebär att avdelningen fastställer föreskrifter och rutiner för ekonomihantering och upphandling vid KTH. Avdelningens övergripande mål är en för KTH rättvisande redovisning och ett effektivt resursutnyttjande.

Avdelningen leds av KTH:s ekonomichef och består av ett 50-tal anställda fördelade på controller-, redovisnings-, reskontra-, system- och upphandlingsgruppen.

Arbetsuppgifter

KTH söker nu en Ekonomihandläggare för placering i redovisningsgruppen.

Redovisningsgruppen består i dag av elva personer och sitter i ljusa lokaler på KTH Campus. Gruppen ansvarar för KTH:s redovisningsmodell, koncernredovisning och bokslutsarbete. Gruppen tillhandahåller regelverk, handböcker, utbildningar samt support inom redovisningsområdet till KTH:s ekonomer och koordinerar nätverket för de redovisningsansvariga vid KTH:s skolor. Gruppen har en kravställande roll när det gäller utveckling av KTH:s ekonomisystem och genomför löpande kontroller och avstämningar av den redovisnings som sker inom myndigheten. Inom redovisningsgruppen finns även en gruppering som sköter universitetsförvaltningens redovisning.

Denna tjänst som ekonomihandläggare är placerad i den gruppering som utgör KTH:s experter inom statlig redovisning. I tjänsten arbetar du med avstämningar, kontroller och olika rapporteringar samtidigt som du deltar övriga arbetsuppgifter som ingår i grupperingens ansvarsområde.

I din roll har du framför allt kontakt med de redovisningsansvariga vid KTH:s skolor. Du rapporterar till KTH:s redovisningschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom/högskoleekonom med inriktning mot redovisning med minst två års erfarenhet av redovisningsarbete inom universitet, högskola eller annan myndighetsform. Du behärskar Excel och Word samt svenska och engelska i tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet. Du känner dig bekväm i att tala inför en större grupp.

Erfarenhet från KTH eller annat lärosäte är meriterade liksom kunskaper i Agresso.

I din yrkesroll är du kvalitetsmedveten och har en god förmåga att ta egna initiativ. Du är serviceinriktad och uppvisar en god samarbetsförmåga. Vidare tar du ansvar för ditt arbete och kan hantera arbetstoppar, vid till exempel bokslut, på ett bra sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Probationary period
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0677
Kontakt
  • Susanne Odung, Ekonomichef, 08-7907066 alt. odung@kth.se
Publicerat 2018-12-19
Sista ansökningsdag 2019-01-21

Return to job vacancies