Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten som Licensadministratör är placerad vid KTH:s IT-avdelning som ansvarar för KTH:s gemensamma IT-miljö.

Arbetsuppgifter

I rollen som Licensadministratör kommer du att jobba med operativa frågor i den centrala licensfunktionen på KTH. Arbetet innefattar bland annat användarstöd, administration, samordning, inköp, leverantörskontakter, behovssamling,
avtalsuppföljning och dokumentation. I tjänsten ingår även stöd och rådgivning avseende licenshantering för linjeorganisationen samt för de lokala licensansvariga ute i KTH:s organisation. Du kommer också att representera KTH i SAM-akademin som är ett nätverk för licensadministratörer på lärosäten. Du leder och/eller deltar i dialogen med tillverkare och leverantörer för att styra och följa upp ingångna avtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kunskap inom licenshantering och förståelse för licensavtal och dess uppbyggnad. Du har även kunskap om vanliga licensieringsmodeller för flera av de större mjukvaruleverantörerna (Microsoft, Adobe, m.fl.) samt erfarenhet av arbete med licensinventeringsverktyg. Vidare har du god förståelse för livscykelhantering inom programvara samt erfarenhet av att hantera leverantörsrelationer. Du har god kommunikationsförmåga och uttrycker dig bra på såväl svenska som engelska. 

För tjänsten som Licensadministratör är det meriterande om du har ett par års erfarenhet av arbete med licenshantering samt med något licensinventeringsverktyg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare arbete på ett större företag eller inom offentlig verksamhet och att du har kunskap inom Lagen om offentlig upphandling (LoU). Vidare är erfarenhet och kunskap inom IT-support (ex. installation av programvara, felsökning eller liknande) meriterande.

För att passa för tjänsten som Licensadministratör behöver du ha lätt för att samarbeta med användare, kollegor och ledning samt vara en god lyssnare. Du är stödjande, pedagogisk och har en god kommunikativ förmåga, såväl i tal som skrift. Vidare är du strukturerad, ansvarstagande, positiv och serviceinriktad.

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

KTH tillämpar 6 månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0667
Kontakt
  • Lars Eneslätt/Gruppchef, 087907019
Publicerat 2018-12-13
Sista ansökningsdag 2019-02-04

Return to job vacancies