Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom translationell medicin, miljöforskning och molekylär biovetenskap. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som forskningsinfrastruktur för att understödja forskare nationellt samt utgöra ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö.

Om rollen

Brinner du för livsvetenskap, forskning, och samarbete och vill vara med att utveckla en spännande miljö? Vi söker dig som är driven och erfaren inom projektledning och koordinering till vår nya samverkansenhet vid SciLifeLab. Samverkansenheten fokuserar specifikt på samverkansstrategier mellan SciLifeLabs akademiska forskningsmiljöer och industri- och sjukvårdssektorerna. Tjänsten erbjuder en spännande och ansvarsfull roll inom en av Sveriges mest dynamiska och expansiva forskningsmiljöer. 

I rollen ingår att identifiera, upprätta, koordinera och följa upp samverkansprojekt mellan SciLifeLabs forsknings- och infrastrukturmiljöer med aktörer från andra sektorer. Tjänsten omfattar: kommunikation och stöd till SciLifeLabs forskare och anläggningar, koordinering med innovations- och samverkanskontor vid SciLifeLabs fyra värduniversitet, stöd till evenemang med riktning mot externa parter, identifiering av finansieringsmöjligheter, samt stöd till utveckling och upprättande av SciLifeLabs generella samverkansstrategier. Det dagliga arbetet sker i tät dialog med SciLifeLabs Samverkansansvarig och övriga nyckelfunktioner inom SciLifeLabs operativa verksamhet och ledningsgrupp. 

Tjänsten är baserad i Solna men arbete sker även vid SciLifeLabs kontor i Uppsala. Visst nationellt och internationellt resande kan förekomma.

Samverkansenheten

Samverkansenheten, en förstärkt satsning inom SciLifeLabs verksamhetskontor Operations Office, leds av Samverkansansvarig.  Enhetens syfte är att öka SciLifeLabs samverkan med, och vara ett stöd till, nationella och internationella forskningsmiljöer utanför (även till viss del inom) värduniversiteten. Enheten arbetar även brett med strategiskt stöd till ledningsgruppen i tät dialog med övriga personer inom Operations Office – med betoning på kommunikation, forskningskoordinering, infrastrukturkoordinering och event. Befattningen rapporterar till SciLifeLabs verksamhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är självständig, driven, mycket effektiv och som snabbt får en god blick av helheten, med förmågan att se möjligheter till förändring, innovation och förbättring i verksamheter, kapaciteten att driva igenom nya initiativ, samt har fingertoppskänsla för vikten av tydlig och informativ kommunikation. Du har hög arbetskapacitet och är fokuserad, men också en prestigelös team-player som inte rädd för att kavla upp ärmarna och hjälpa till vid behov. 

Du är universitetsutbildad inom molekylärbiologi, kemi, medicin, miljö eller liknande. Minst 5 års erfarenhet av arbete med forskningsadministrativa frågor i akademi, industri, eller sjukvård, gärna från flera sektorer. God kännedom av det svenska universitetssystemet och ett starkt kontaktnätverk är ett grundkrav. Du har dokumenterad god administrativ- och organisationsförmåga, ett strukturerat arbetssätt och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Erfarenhet av projektledning, processarbete, samt etablering och uppföljning av strategiska samarbeten är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och dokumenterad förmåga att vara initiativtagande, flexibel och självgående. Du har mycket god social förmåga, är förtroendeingivande och har lätt för att skapa nya kontakter.

Skallkrav utbildning, erfarenheter och färdigheter

 • MSc inom ett vetenskapligt område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden: biomedicin, molekylärbiologi, kemi, miljöforskning, eller motsvarande
 • Minst 5 års arbetserfarenhet från forskningsadministrativt område med koppling till samverkan.
 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, muntligen och skriftligen.
 • Erfarenhet från arbete som berör flera sektorer (akademi, industri, sjukvård)
 • Starkt kontaktnätverk inom akademi, industri, sjukvård och myndigheter

Meriterande utbildning, erfarenheter och färdigheter

 • Disputerad inom ett område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden, molekylära biovetenskaper
 • Projektledningsutbildning
 • Juridisk utbildning
 • Dokumenterad förmåga att skapa och bibehålla stora nätverk av personer, samt förmåga att kommunicera på ett effektivt och trevligt sätt.
 • Stor kreativitet och engagemang i strategisk verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet av juridiska frågor inom akademiska organisationer
 • Innovationsledning
 • Internationell erfarenhet

Övrigt

För att trivas hos oss ska du vilja bli en del av ett professionellt team i en internationell och dynamisk miljö med högt tempo och utvecklingsgrad.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0645
Kontakt
 • Jenny Alfredsson, vice verksamhetschef, jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se
Publicerat 2018-12-13
Sista ansökningsdag 2019-01-20

Return to job vacancies