Kungliga Tekniska högskolan, Institutionen för samhällsplanering och miljö

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Institutionen för samhällsplanering och miljö består av tre avdelningar och är ämnesmässigt inriktad mot områdena: urbana och regionala studier, geoinformatik samt systemanalys. Kunskapsområdet innefattar vetenskapliga studier av system, modeller och verktyg för förståelse, bevarande, förändring, förvaltning och utveckling av samhället, marken och den byggda miljön. En ambition är att analysera förutsättningar, villkor och strategier för en hållbar samhällsutveckling, såväl i ett nationellt som internationellt sammanhang.

Arbetsuppgifter

Befattningen är kopplad till arbete inom ett forskningsprojekt om hållbar konsumtion. I rollen ingår att delta i arbetet med att utforska hållbar konsumtion inom mat, semestrande och inredning. I arbetsuppgifterna ingår att:

- Analysera och kategorisera potentiellt hållbara konsumtionspraktiker inom mat, semestrande och inredning

- Göra en forskningsöversikt om hållbara konsumtionspraktiker och olika sätt att förstå och kategorisera detta

- Koordinera arbetet med att samskriva tre rapporter om hållbar konsumtion

- Skriva populärvetenskapliga texter om hållbar konsumtion på svenska

- Delta i arbetet med att skriva en vetenskaplig artikel om taxonomier av hållbar konsumtion. Artikeln skrivs på engelska.

Kvalifikationer

Ett krav är att du har magisterexamen med hållbar utveckling i fokus. Du behöver också goda kunskaper i både svenska och engelska, i skrift såväl som tal. Du behöver också ha erfarenhet av forskningsassistentarbete. Utöver detta är det meriterande om du har kunskaper inom forskningsfältet hållbar konsumtion och practice theory.

Goda kunskaper i Office-paketet är ett krav.

För tjänsten krävs personliga förmågor såsom självständighet, god samarbetsförmåga, förmåga till kritiskt tänkande, att du är välstrukturerad samt har god förmåga att uttrycka dig i skrift.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla följande:

  • CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
  • Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk.
  • Kortfattad redogörelse om dina intressen och hur de relaterar till dina tidigare erfarenheter och framtida mål; max 2 sidor lång.
  • Kontaktinformation till två referenspersoner.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2018-1823
Kontakt
  • Karin Bradley, Universitetslektor , karin.bradley@abe.kth.se 08 - 790 85 91
  • Eva Pettersson, HR-handläggare, eva.pettersson@abe.kth.se 08 - 790 86 62
Publicerat 2018-10-10
Sista ansökningsdag 2018-10-20

Return to job vacancies