Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsplatsen

Verksamhetsstödet på skolan för kemi, bioteknologi och hälsa sträcker sig över tre campusområden och innefattar HR, ekonomi, infrastruktur, kommunikation och utbildning. På ekonomienheten arbetar för närvarande 15 personer som rapporterar direkt till skolans ekonomiansvarige.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom kommer du bland annat att arbeta med att stödja några av skolans forskargrupper med ekonomiskt underlag vid deras kontakter med interna och externa finansiärer. Du kommer att vara huvudsaklig kontaktperson för några av skolans forskargrupper och kommer därför ha tät kontakt med prefekter, avdelningschefer och projektledare.

I rollen som redovisningsekonom kommer du även att arbeta med bokslutsarbete, resultatuppföljning, löpande bokföring, budgetarbete, projektredovisning och rapportering till finansiärer.

Då skolan under början av året genomgick en storomorganisation kommer du att få vara med att delta i utvecklingen av ekonomiavdelningens rutiner och arbetssätt.

Kvalifikationer

Civilekonom eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga, samt några års arbetslivserfarenhet inom statlig redovisning. Erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola är meriterande.

Det är även meriterande om sökanden har erfarenhet av EU-projektredovisning.
samt erfarenhet av att arbeta i ekonomisystemet Agresso.

Sökanden behöver vara strukturerad, noggrann och serviceminded, samt kunna uttrycka sig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Sökanden behöver också ha goda kunskaper i Excel och ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2018-1066
Kontakt
  • Ekonomiansvarig, Simon Demir, 087904235
Publicerat 2018-07-04
Sista ansökningsdag 2018-08-26

Return to job vacancies