Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Ekonomistaben på Deans Office är en del av verksamhetsstödet på skolan för Industriell Teknik och Management. Staben består av elva personer. I denna tjänst kommer du att tillhöra den grupp som arbetar med ekonomisk EU-redovisning där du är kontaktperson för skolans EU- projekt.

Mer konkret innebär arbetsuppgifterna som EU-handläggare att:

  • Ansvara och sköta hela EU-redovisningen från projektstart till avslut vilket innebär projektredovisning, rapporteringar till Europakommissionen, boksluts- och analysarbete
  • Ha kontinuerlig kontakt med såväl forskare inom KTH, EU koordinatorer samt revisorer.
  • Förbereda underlag och ansvara för revisioner

Tjänsten passar dig som trivs i en administrativ och koordinerande roll, där du tar stort eget ansvar för att genomföra ett kvalitetssäkert arbete. Eftersom EU-projekten inte alltid följer kalenderåret i sin redovisning, innebär arbetet en stor variation sett till såväl deadlines som arbetsbelastning. Det är vidare viktigt att du trivs i en stöttande roll, då forskarna och projektledarna som du kommer att samarbeta med inte i huvudsak har den ekonomiförståelse som projektredovisningen innebär.

EU-gruppen består i dagsläget av 3 kollegor med egna arbetsområden. Arbetet är därför väldigt självständigt men gruppen träffas regelbundet och arbetar ständigt med att förbättra, effektivisera samt ha ett hållbart och enhetligt arbetssätt egentemot de olika institutionerna.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, där KTH tillämpar 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad gymnasieekonom och/eller har annan motsvarig utbildning inom ekonomi. Du har minst 3 års erfarenhet av självständigt arbete av redovisning, där du har ansvarat för hela redovisningsarbetet ”från ax till limpa”. Arbetet kräver en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Högre utbildning inom ekonomi
  • Erfarenhet av ekonomisystemet Agresso
  • Goda kunskaper i Excel
  • Erfarenhet av liknande arbete med ekonomisk EU-redovisning och rapporteringar
  • Erfarenhet av liknande arbete från statlig myndighet eller högskola

Vi söker dig som är en utpräglad ekonom med mycket god administrativ förmåga. Du är mycket strukturerad i ditt arbetssätt, där du ansvarar för och lägger upp ditt arbete på ett välorganiserat sätt. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad och har förmåga att prioritera och bibehålla ditt lugn vid arbetstoppar. Vidare är det viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra, där du har ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2018-0678
Kontakt
  • Jeanette Jakobsson, ekonomiansvarig, 08-790 62 40
  • Maya Öberg, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2018-05-28
Sista ansökningsdag 2018-08-17

Return to job vacancies