Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten är placerad vid ekonomi- och upphandlingsavdelningen inom KTH:s universitetsförvaltning. I dag består avdelningen av 45 anställda som är fördelade på fem grupper, controllergruppen, redovisningsgruppen, reskontragruppen, systemgruppen och upphandlingsgruppen.

Du kommer att tillhöra controllergruppen som ansvarar för KTH:s budgetprocess och Ekonomiuppföljning. Inom gruppens ansvar ingår det ekonomiadministrativa koordinatoransvaret för bl.a. EIT Knowledge and Innovation Communities (KIC) och SciLifeLab samt KTH:s stiftelseförvaltning. Gruppen tillhandahåller uppföljning till KTH:s ledning och är behjälplig i samband med utredningar. Controllergruppen som sitter på KTH Campus vid Valhallavägen består av 8 personer.

 Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar dels handläggning av stipendier kopplade till KTH-anknutna stiftelser. Detta innebär att utlysa stipendier, hantera ansökningar och beslut om tilldelning m.m. I arbetet ingår även att vara sekreterare i stipendierådet. Arbete sker i nära samarbete med ytterligare en stipendiehandläggare/stiftelseansvarig och innebär kontakter med exempelvis studenter och KTH:s skolor. En stor del av kontakterna sker via e-post. Därtill innebär tjänsten ekonomiadministration avseende övergripande koordinering inom KTH:s arbete med EIT-projekt och andra EU-projekt. Detta innebär bl.a. att sammanställa budgetar och rapportering samt ta fram underlag vid revisioner. Arbetet sker tillsammans med ansvariga för koordinering och ekonomisk rapportering för respektive EIT KIC.

I mån av tid kan administrativt arbete med budget, uppföljning och rapportering inom controllergruppens övriga ansvarsområden ingå.

Tjänsten är ett vikariat under ett år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom ekonomi, gärna på högskolenivå, eller med motsvarande kompetens. Du bör ha något eller några års arbetslivserfarenhet och det är meriterande om erfarenheten kommer från stipendiehantering och/eller EU-redovisning. Erfarenhet från högskolevärlden liksom kunskaper i ekonomisystem är också meriterande. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift då båda språken krävs i arbetet. Tjänsten kräver god datorvana och kunskaper i Excel är starkt meriterande. Som person är du noggrann, ansvars- och initiativtagande samt har lätt att samarbeta. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2018-0295
Kontakt
  • Maria Östman, 08-7908088
Publicerat 2018-07-23
Sista ansökningsdag 2018-08-15

Return to job vacancies