Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för kemivetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Institutionen för fiber- och polymerteknologi (FPT) vid Skolan för kemivetenskap är den största akademiska institutionen i Sverige inom området naturliga och syntetiska polymerer. Kombinationen av de traditionellt skilda områdena naturliga respektive syntetiska polymerer är unik och möjliggör för FPT att möta framtida krav på en hållbar materialanvändning i samhället. Forskningen omfattar allt från monomer och polymersyntes, karaktärisering, modellering/simulering, bearbetning, långtidsegenskaper, materialprestanda, nedbrytning till funktionella material. Vedbaserade material dominerar området förnyelsebar råvara men även råvara från åkern får en allt större betydelse.

FPT har identifierat fyra specifika forskningsområden av strategisk betydelse; material från förnyelsebar råvara, nano-strukturerade material, material för medicinska tillämpningar samt material inom energiområdet. Alla dessa områden har koppling till det som kallas ”the Global Challanges” vilket innebär en klar relevans för samhället i stort.

Institutionen är organiserad i sex avdelningar och ett excellenscenter som alla nyttjar en gemensam instrumentpark. Ett stort antal projekt drivs tvärs över avdelningsgränserna vilket visar att institutionen är en väl fungerande plattform för både framgångsrik forskning och utbildning.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu efter en projektanställd forskningsingenjör till avdelningen för Fiberteknologi. Personen kommer att arbeta med att bygga upp ett laboratorium för en nystartad grupp inom aktiva fiberbaserade material för energilagring och sensorapplikationer. I arbetsuppgifterna ingår att utvärdera behov för laboratorieverksamheten i gruppen och utföra inköp, samt installera utrustning. En mindre del av arbetstiden kommer att ägnas åt att initiera en projektplan för fiberbaserad detektionsteknik

Som person är du noggrann och målinriktad och tar gärna ansvar. Du har stark förmåga att ta initiativ och driva projekt. Du har god kommunikationsförmåga

Ansvar

Inköpsförberedelse av utrustning

Installation av utrustning självständigt eller med konsulthjälp

Utveckling av projektplaner

Kvalifikationer

Minst master/civilingenjörsexamen i kemi eller fysik eller motsvarande dokumenterad kompetens. Erfarenhet i de områden som omfattas av arbetsuppgifterna är meriterande.

Utbildning i sensorvetenskap och nanofysik. Erfarenhet av sensorutveckling. Projektledarerfarenhet. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Detta är en visstidsanställning under 6 månader med start snarast möjligt.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Temporary position 3-6 months
Anställningens omfattning Heltid
Anställningen avslutas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer K-2017-0216
Kontakt
  • Mahiar Max Hamedi, mahiar@kth.se
Publicerat 2017-03-16
Sista ansökningsdag 2017-03-27

Return to job vacancies