Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Institutionerna för Robotik, Perception och Lärande (RPL) och Tal, Musik och Hörsel (TMH) har ett gemensamt 5-årigt projektet som heter Factories of the future (FACT). Inom detta utvecklas robotar som kan assistera människor som arbetar inom tillverkningsindustrin. Vi eftersöker nu en eller flera postdoktorer ska leda forsknings- och utvecklingsarbetet inom projektet inom något av följande områden

 • Utveckling av moduler för styrning av två-armade robotar, t ex YuMi.
 • Människa-robotinteraktionsstudier med YuMi och den sociala roboten Furhat

En viktig del av arbetet är att publicera vetenskapliga artiklar på högt rankade internationella konferenser och tidskrifter inom robotik och HRI. 

Kvalifikationer

Vi söker personer som har erfarenhet av programmering av robotar och som har dokumenterade erfarenheter av att ha genomfört avancerade människa-robotinteraktionsstudier. Sökanden ska ha avlagt doktorsexamen eller vara nära doktorsexamen inom ett ämne relevant för forskningen, såsom reglerteknik, datavetenskap, talteknologi eller kognitionsvetenskap. Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare (t ex vid sjukdom, föräldraledighet m.fl.). Sökande bör ha en stark bakgrund inom minst ett av följande områden robotik, talteknologi eller datavetenskap. Anställningen kräver goda kunskaper i programmering, maskininlärning och statistisk analys.

Den valda kandidaten behöver ha en utmärkt akademisk meritlista, väl utvecklade analytiska färdigheter, samt färdigheter i problemlösning. Vi söker en starkt motiverad kandidat som kan arbeta självständigt. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande:

 1. CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
 2. Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk. 
 3. Kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskning, om dina akademiska intressen och hur relaterar de till dina tidigare studier och framtida mål; max 2 sidor lång.
 4. Representativa publikationer eller tekniska rapporter: Dokument inte längre än 10 sidor vardera. För längre dokument (t.ex. avhandlingar), bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten.
 5. 1 rekommendationsbrev
 6. Kontaktinformation till två referenspersoner. Vi förbehåller oss rätten att kontakta referenser endast för utvalda kandidater.

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2018-2450
Kontakt
 • Danica Kragic Jensfelt, Professor RPL, dani@kth.se
 • Joakim Gustafsson, Professor TMH, jkgu@kth.se
 • Sarah Kullgren, HR Handläggare, sarahku@kth.se
Publicerat 2018-10-18
Sista ansökningsdag 2018-11-25

Tilbage til Ledige stillinger