Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Vid avdelningen för Filosofi bedrivs forskning inom vetenskapsteori, moralfilosofi, beslutsfilosofi, riskfilosofi, logik och språkfilosofi. En del av forskningen är teoretisk men en stor del av forskningen har en klar antydning till för samhället relevanta filosofiska frågor. Avdelningen ger bland annat kurser i etik för ingenjörer, riskfilosofer, beslutsteori och matematikens filosofi.

En viktig del av avdelningens undervisning rör vetenskapsteori. Cirka 1000 masterstudenter och doktorander vid KTH, mestadels studenter med ingenjörsbakgrund, tar någon av våra vetenskapsteori varje år. Då samtliga vetenskapsteorikurser innehåller ett antal seminarier för mindre grupp krävs det flera lärare som kan leda dessa seminarier. I dagsläget har vi tre seminarielärare som samtliga har filosofisk utbildning på minst kandidatnivå, dessutom är fem disputerande lärare inblandade i kursen. Vi söker nu två stycken forskningsingenjörer på deltid (25 %) för undervisning och administration.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter innefattar att leda seminarier i vetenskapsteori Arbetsuppgifter innefattar även kursadministration och kursutveckling.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha minst en fil kand i filosofi som inkluderar kurser i vetenskapsteori, övriga studier inom naturvetenskapligt/tekniskt/samhällsvetenskapligt ämne är meriterande. Även tidigare erfarenhet och färdighet av att leda seminarier i vetenskapsteori samt erfarenhet av kursadministration är meriterande.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag 3-6 Monate
Anställningen avslutas 2018-12-31
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 25 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2018-1070
Kontakt
  • Sanna Dafteke, HR-handläggare, 08-790 94 32
  • John Cantwell, 08-790 92 08
  • Johan Berg, 08-790 95 35
Publicerat 2018-05-25
Sista ansökningsdag 2018-06-15

Zurück zu Stellenangeboten