Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Viable Cities – det strategiska innovationsprogrammet för smarta och hållbara städer är den hittills största satsningen som genomförts i Sverige på forskning och innovation om smarta och hållbara städer. Vi verkar för att informations- och kommunikationsteknik och digitalisering ska utgöra starkt bidragande faktorer för att påskynda omställningen till hållbara energisystem för städer.

Viable Cities är en katalysator för nya former av samarbete mellan städer, näringsliv, akademi, forskningsinstitut och civilsamhälle för att ta fram och nyttiggöra innovation och kunskap för smarta hållbara städer. Tidsramen för programmet är 2017-2029 och nu genomförs första etappen 2017-2020 med stöd från Vinnova, Energimyndigheten och Formas, där Energimyndigheten är huvudansvarig myndighet. KTH är värdorganisation.

Vi behöver en teamspelare i programkontoret som kan agera såväl strategiskt som snabbt och effektivt. 

Arbetsuppgifter

  • Arbeta strategiskt och säkerställa planering och genomförande av programmets kommunikation och vara beställare åt externa leverantörer
  • Aktivt driva kommunikationen och ligga steget före i förslag till aktiviteter och lösningar. Samordna och arrangera event och löpande arbeta med pressfrågor, webbplats, nyhetsbrev, sociala medier.
  • Samordna programmets nationella arena och pågående projekt
  • Hålla i dialogen med befintliga och nya medlemmar och upprätthålla register över medlemsorganisationer
  • Ha överblick över pågående projekt och upprätthålla en projektdatabas samt engagera projekten i programmet.
  • Bereda underlag och organisera styrelsemöten och stämmor
  • Agera samordnare kring programmets rapportering till finansiärer
  • Utveckla former för uppföljning av hur projekten bidrar till programmets effektmål och göra en årlig sammanställning

Kvalifikationer

Vi ser att du har högskoleutbildning med inriktning på kommunikation i kombination med en annan relevant utbildning (innovation, ekonomi, stadsplanering eller liknande). Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med forsknings- och innovationsfrågor och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Har du tidigare haft rollen som kommunikationsstrateg inom forskning och innovation är det en merit. Internationell yrkeserfarenhet med anknytning till rollen är ytterligare en merit, liksom utbildning och erfarenhet inom digitalisering och hållbar samhällsutveckling.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A-2018-0724
Kontakt
  • Olga Kordas , 08 790 8773
Publicerat 2018-04-11
Sista ansökningsdag 2018-05-01

Zurück zu Stellenangeboten