Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Till ett nytt projekt söker vi en postdoktor som vill arbeta i forskningens framkant på KTH i nära samverkan med industrin. Framtida industriella system, såsom i t.ex. transport och tillverkning, kommer i allt större utsträckning att bestå av uppkopplade och samarbetande ”smart maskiner” som interagerar med och understöds av en digital infrastruktur. Denna digitala infrastruktur kommer således att ingå i systemet som helhet och måste därför också vara pålitlig – dvs. personsäker, IT-säker och tillgänglig.

I projektet kommer KTH tillsammans med industripartners att ta fram arkitekturer och utvecklingsmetodik för pålitliga infrastrukturer med relevans för flertalet industriella tillämpningar. Specifika frågeställningar inkluderar avvägningar mellan egenskaper såsom personsäkerhet, IT-säkerhet och tillgänglighet, samt system med förmågan att detektera och hantera problem såsom felfall och intrång under körtid.  

I arbetsuppgifterna ingår primärt forskning, i nära samarbete med andra KTH-forskare och industripartners, samt projektkoordinering tillsammans med seniora forskare på KTH. I forskningen ingår problemanalys, framtagande av lösningskoncept, utvärdering och bidrag till demonstratorutveckling. Forskningen förväntas leda till resultat som är både vetenskapligt och industriellt relevanta.

Projektet samlar ledande forskare samt partners från tillverkning, telekommunikation, försvar och transport, med kompetens inom systemteknik, programvaruteknik, regler- och kommunikationssystem, med expertis inom just pålitliga system (IT-säkerhet, tillförlitlighet/tillgänglighet eller person-/system-säkerhet). Denna multidisciplinära ansats är väsentlig och en viktig del i lösningsstrategin.

Kvalifikationer

För att kvalificeras för denna tjänst krävs en doktorsexamen inom något av de områden som projektet omfattar – detta kan vara inom programvaruteknik, datavetenskap, distribuerade datorsystem, elektro eller systemteknik. Du kan påvisa din förmåga att utföra högkvalitativ forskning (t.ex. genom publikationer, patent, och/eller andra resultat).

Med anledning av projektets multidisciplinära ansats är det en stor fördel om du har en bakgrund och dokumenterad kompetens i mer än ett av nämnda områden (avseende pålitlighet och/eller akademiska discipliner). Det är viktigt att du är intresserad av kritiska system och att förstå flera aspekter av ett system.

Du har goda kunskaper i engelska.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Det är meriterande med följande erfarenheter:

  • industriell systemutveckling inom t.ex. fordons-, automations-, telekom-, eller programvaru-branschen, eller annan motsvarande roll,
  • utveckling/underhåll/support av IT-system, distribuerade datorsystem och/eller distribuerade styrsystem
  • goda kunskaper inom programmering, modellering och simulering
  • dokumenterad kompetens och erfarenhet inom projektkoordinering och/eller projektledning

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2018-0200
Kontakt
  • Martin Edin Grimheden, universitetslektor, 08-790 77 97, mjg@kth.se
  • Maya Öberg, personalhandläggare (enbart HR-frågor), 08-790 76 53
Publicerat 2018-02-07
Sista ansökningsdag 2018-03-08

返回职位空缺页面