Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Du kommer att utveckla nya nano-enheter för generering av enkla och sammaflatade fotoner baserade på hybrid halvledande-superledande system. En viktig del av uppgiften kommer att vara utveckling av renrums nanofabriceringsprocesser för att producera nanoskala LED med superledande kontakter. Att utforma och realisera optiska mätningar vid mycket låga temperaturer i ett utspädningskylskåp följer anordningens utveckling och ger feedback för att ytterligare förbättra kvantenheterna. Slutmålet är att observera kvantintrassering i en ny typ av enhet.

Kvalifikationer

Vi söker en kandidat med doktorandutbildning i kvantfotonik inom nanometerskalan. Du bör ha erfarenhet av nanofabricering av halvledande nanostrukturer såväl som med optiska mätningar vid kryogena temperaturer på enkel fotonivå. Erfarenhet av att använda en utspädningskalkyl krävs.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2018-0226
Kontakt
  • Val Zwiller, Professor, +46 8 790 76 02, zwiller@kth.se
Publicerat 2018-02-12
Sista ansökningsdag 2018-02-28

返回职位空缺页面